Fifa-topp nekar till brott

SPORT

Fotboll. En av Fifas vice ordföranden, Juan Ángel Napout, har ställts inför domstol i USA. Han misstänks bland annat för förskingring och korruption.

Napout, som tidigare var ordförande i det sydamerikanska fotbollsförbundet, ska ha tagit emot miljoner dollar i mutor, i utbyte mot reklamrättigheter i samband med lokala turneringar och VM-kvalmatcher.

Förra fredagen stängde Fifa av honom i 90 dagar. Han förnekade brott när han ställdes inför den federala domstolen i New York.

Napout greps i en gryningsräd på ett schweiziskt lyxhotell hotell i förra veckan och lämnades därefter ut till USA. Han är en av de 16 Fifa-höjdare som pekas ut i den pågående amerikanska utredningen av korruptionshärvan som skakar Internationella fotbollsförbundet.

I samma rättegång som Napout förklarade sig Honduras förre ordförande Rafael Callejas, som även suttit i Fifas exekutivkommitté, oskyldig till anklagelserna. Han misstänks för att ha tagit emot mutor från Media World som i gengäld fått medie- och marknadsrättigheter till VM-kvalmatcher.

TT