"Vön" tillbaka efter ryggproblem

SPORT

Skicross. Victor Öhling Norberg är tillbaka efter sina ryggproblem. Skicrosstjärnan missade förra helgens tävlingar i världscupen, men är redo att köra i San Candido.

"Jag har kört stenhård rehab med vår grymma fysio Jasmine och känner mig redo att tävla för fullt igen. Att stå på sidan i Val Thoréns var hemskt och jag är sjukt sugen på race igen", säger Öhling Norberg i ett pressmeddelande.

"Vön" vann världscupen förrförra säsongen och kom tvåa i den förra. Han tvingades bryta premiärtävlingen på grund av ryggproblem och kunde alltså inte köra alls förra helgen.

Anna Holmlund leder världscupen efter två segrar och en andraplats.

På fredagen är det kval i San Candido, Italien, och finalerna körs på lördag och söndag. Det har länge varit oklart om tävlingarna ska gå att genomföra på grund av snöbrist, men något kyligare temperatur i veckan har möjliggjort tävlingsstart.

"Det är en lite annorlunda bansträckning mot tidigare år och det har tillkommit en negativ sväng som kommer att bli mycket avgörande. För övrigt ser banan kul ut men det kommer att krävas att man kör felfritt då misstagen kommer att avgöra tävlingen", säger förbundskaptenen Eric Iljans.

FAKTA

Skicrosstruppen

Anna Holmlund, Sundsvall, Sandra Näslund, Kramfors, Victor Öhling Norberg, Funäsdalen, Michael Forslund, IFK Mora, Victor Sticko, do, Viktor Andersson, Vemdalen.

TT