Fruktar rumänska skotten

SPORT

Handboll. Danska handbollsmålvakten Sandra Toft knockades av ett hårt skott i ansiktet av rumänskan Cristina Neagus.

Nu fruktar Norge rumänskans bössa i VM-semifinalen.

Toft tvingades utgå efter stjärnsmällen i kvartsfinalen som hemmanationen Danmark förlorade. I fredagens semifinal i Herning ställs den norska målvakten Kari Aalvik Grimsbø mot Neagus hårda skott. Det är inget som skrämmer henne eller landslagsledningen så länge de inte träffar huvudet.

Med tanke på Grimsbøs otur hittills, tre skott i ansiktet under VM-turneringen, så finns det fog för att känna en viss oro i det norska lägret.

– Kari har haft otur. Såna här skott får man på sig kanske två gånger per säsong. Nu har hon fått tre på en vecka, säger Norges svenske målvaktstränare Mats Olsson.

– Det är tufft mentalt, men hon är inte rädd för att stå i mål.

Det spekuleras dock i att Norge ska kalla in målvaktsveteranen Katrine Lunde. För om Grimsbø blir träffad igen i ansiktet på träning eller i fredagens semifinal mot Rumänien kanske hon inte kan fortsätta spela.

Den andra semifinalen spelas mellan Polen och Nederländerna.

Om Norge, regerande Europamästare, inte går till VM-final kan det uppstå en situation där inget av lagen i matchen om sjunde och åttonde plats vill vinna. Då väntar nämligen en svår grupp i kvalet till OS. Vinner Norge VM, spelar det ingen roll hur det går i matchen om sjunde och åttonde plats.

Sverige, som åkte ut i kvartsfinalen, är redan klart för OS-kvalet.

FAKTA

Semifinalerna

18.00: Nederländerna-Polen.

20.45: Norge Rumänien.

Båda matcherna spelas i Herning.

TT-NTB