Mourinho sparkad - Hiddink ersätter?

SPORT

Fotboll. José Mourinhos har fått sparken från Chelsea - igen.

Enligt Daily Telegraph tar tränarveteranen Guus Hiddink, 69, över den krisdrabbade Londonklubben.

Om uppgifterna stämmer gör Guus Hiddink sin andra sejour på Stamford Bridge. 2009 ersatte nederländaren Luiz Felipe Scolari.

Det Chelsea som Hiddink eventuellt återvänder till är ett lag som den här säsongen har varit en skugga av det som vann Premier League-titeln i våras. Och den ytterst ansvarige, portugisen som kallas "The Special One", har inte förmått vända den negativa trenden.

José Mourinhos Chelsea har åkt på smäll efter smäll i ligan. Den kanske mest förnedrande kom häromveckan, när Premier League-debutanten Bournemouth kunde lämna London med tre poäng efter besöket på Stamford Bridge.

Nära nedflyttningsstrecket

I måndags kom ännu ett nederlag - 1-2 borta mot serieledande Leicester - och nu parkerar Chelsea på 16:e plats i tabellen, bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

På torsdagen tog tålamodet slut hos klubbledningen och ägaren Roman Abramovitj.

Efter att Mourinho fått kicken berättade klubbens tekniska direktör Michael Emenalo att det har funnits en tydlig spricka mellan spelartruppen och tränaren.

"Vi kände att det var dags att agera", säger Emenalo till Chelsea TV.

I ett pressmeddelande skriver Chelsea att parterna trots allt skiljs åt som vänner:

"Både José och styrelsen är överens om att resultaten inte har varit tillräckligt bra den här säsongen, och tror att det är bäst för båda parter att gå skilda vägar", står det i pressmeddelandet.

"Kommer alltid vara älskad"

Där konstaterar man att Mourinho - som gjorde sin första sejour i klubben 2004-2007 - är den mest framgångsrika tränaren i Chelseas 110-åriga historia.

"(José) kommer alltid vara en älskad, respekterad och viktig person i Chelsea", skriver man.

Chelsea spelar sin nästa Premier League-match mot Sunderland hemma redan på lördag. I Champions League har klubben avancerat till åttondelsfinal och ställs där mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain.

FAKTA

PL-tränare som sparkats

José Mourinho är den femte Premier League-tränaren som får sparken säsongen 2015-2016:

4 oktober: Brendan Rodgers (Liverpool) och Dick Advocaat (Sunderland).

25 oktober: Tim Sherwood (Aston Villa).

9 december: Gary Monk (Swansea).

17 december: José Mourinho (Chelsea).

TT-AFP