Chelsea vann utan Mourinho

TT-SPORT

Fotboll. Med José Mourinho borta blev Chelsea ett vinnande lag igen.

Inför ögonen på nygamle tränaren Guus Hiddink besegrade krislaget Sunderland med klara 3-1.

Men fansen på Stamford Bridge var ändå inte helt nöjda.

Två ynka segrar på de senaste tio Premier League-matcherna fick Chelseaägaren Roman Abramovitj att tappa tålamodet. I torsdags sparkade han tränaren José Mourinho.

– Det har varit några tuffa dagar, vi spelare har ansvar för att José fick gå. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra, sade lagkaptenen John Terry till Viasat inför lördagens match mot Sunderland.

Kort innan avspark blev det klart att den rutinerade Guus Hiddink, som var i Chelsea 2009, tar över tränarsysslan i Londonlaget under resterande del av säsongen.

Från läktarplats fick han se sin nygamla arbetsgivare köra över Sunderland fullständigt. Branislav Ivanovic gav hemmalaget ledningen i femte minuten, och bara minuter senare utökade Pedro till 2-0.

Fansen vädrade missnöje

I upptakten av andra halvlek rullade sedan Oscar in 3-0 på straff, och trots en Sunderland-reducering av Fabio Borini blev det aldrig spännande.

Chelsea var helt enkelt lite för bra.

Men 3-1-segern betydde ändå inte att allt var frid och fröjd på Stamford Bridge.

Fansen höll upp banderoller med budskap där de gav Mourinho sitt stöd och delar av publiken sågs skälla på sina spelare för att de inte presterat på topp under portugisens ledning - och därigenom vara ansvariga för att han fick sparken. Stämningen på arenan var under långa stunder egendomlig och tryckt, och när Cesc Fabregas och Diego Costa byttes ut hördes burop.

– Jag är överlycklig över segern och de tre poängen. Första 45 minuterna var riktigt bra, i andra var vi lite sämre. Men det var en bra insats överlag, sade Terry till Viasat.

– Vi hade mycket press på oss, jag är väldigt nöjd med lagets prestation.

Ola Toivonen spelade från start i Sunderland, men byttes ut efter den första halvleken.

United föll

Det andra krisande storlaget i Premier League, Manchester United, förlorade på nytt. Martin Olssons Norwich vann med 2-1 på bortaplan, vilket betyder att United nu har fyra matcher i rad i ligan utan seger.

Serieledande Leicester vann med 3-2 mot Everton, efter att ha gjort två mål på straff.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM