Magplask för Tre Kronor mot Tjeckien

SPORT

Ishockey. Tre Kronor, som imponerade stort mot Ryssland, var snabbt tillbaka på marken igen efter mötet med Tjeckien i Channel One Cup i Moskva.

Matchen slutade 1-3.

– En urusel prestation från många händer, sade förbundskaptenen Pär Mårts.

Det var onekligen inget hockeygodis som Tre Kronor visade upp. Efter en svag första period blev det egentligen ännu sämre på slutet.

Lagkaptenen Staffan Kronwall summerade det väl.

– De var bättre än oss hela matchen. Vi gör inte ens en bra period, inte en bra tiominutersperiod, inte en bra fem minutersperiod. Jag har ingen bra förklaring, det var helt enkelt för dåligt, sade Kronwall till SVT.

Målvakten Markus Svensson gjorde sin andra landskamp, men går inte att skylla förlusten på. Svensson gjorde en bra match, och siffrorna var snarare i underkant.

Slarvigt

Oscar Möller gav ändå Sverige ledningen i mittperioden tack vare ett powerplaymål efter fint bök och stök framför mål av Mattias Sjögren, men därefter tog de aggressivt forecheckande tjeckerna över helt.

Tomas Vincour kvitterade i mittperioden efter att Patrik Hersley varit dubbel olycklig. KHL-spelaren slarvade med en passning, och styrde sedan puken in i eget mål. Segerrycket kom i slutperioden tack vare mål av Tomas Filippi, som påpassligt slog in en retur från snäv vinkel, och Tomas Zohorna.

Förbundskapten Mårts var inte nöjd efteråt.

Minst sagt.

– Det var jättemycket som inte fungerade. Det är en kampsport, och vi förlorade kampen. Tjeckien vann närkamperna, tekningarna... vi hade 100-tals felaktiga passningar och vi var inte på plats i dag. En dålig insats helt enkelt, sade Mårts till SVT.

Kan vinna allt

I och med att Ryssland slog ett magsjukdomsdrabbat Finland med 8-1 har samtliga lag tre poäng inför avslutningen.

Tre Kronor avslutar Channel One Cup med möte mot just Finland, och en seger där kan räcka till turneringsseger.

Då krävs det dock en betydligt bättre prestation än mot Tjeckien.

– Som det såg ut i dag så vinner vi inte nästa match heller, sade Mårts.

TT