Drömmål av Ibrahimovic

TT-SPORT

Fotboll. Paris Saint-Germain firar jul som överlägsen ledare i franska ligan.

Zlatan Ibrahimovics lag avslutade höstsäsongen med att köra över Caen på bortaplan.

Svensken bjöd på ett drömmål i 3-0-segern.

Spänningen är sedan länge över i den franska ligan.

Paris Saint-Germain är nämligen i en klass för sig, och numera handlar det mesta om med hur stor marginal huvudstadslaget kommer vinna Ligue 1.

I sista omgången innan jul- och nyårsuppehållet besegrade PSG Caen med klara 3-0, vilket betyder att avståndet ner till tabelltvåan Angers, som dock har en match mindre spelad, är osannolika 20 poäng.

Redan efter de första 45 minuterna var matchen på Michel d'Ornano-stadion mer eller mindre avgjord.

Angel Di Maria gav ett fullständigt överlägset PSG ledningen efter en kvart, och med tio minuter kvar till pausen utökade Ibrahimovic till 2-0. Och det målet var något alldeles extra.

Stillastående utanför straffområdet avlossade Zlatan ett jätteskott som satt stenhårt i krysset. Enligt Le Parisien uppmätte hästsparken hela 97 kilometer i timmen.

Ibrahimovic hade även bud på fler drömmål. Vid ställningen 1-0 sköt svensken i ribban, och på returen försökte han sig sedan på en cykelspark - som Caens målvakt reflexräddade på mållinjen.

I andra halvlek lobbade Di Maria elegant in 3-0 från nära håll efter ett klapp-klapp-anfall och i slutskedet passade den ifrågasatte PSG-målvakten Kevin Trapp på att rädda en svagt slagen Caen-straff.

I och med segern har obesegrade PSG 51 inspelade poäng efter 18 ligaomgångar, vilket är nytt franskt rekord.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM