Spring Erom i topp igen

SPORT

Trav. Spring Eroms karriär har varit fylld av skador. Men hingsten kommer alltid tillbaka. I lördagens V75-omgång vann han Gulddivisionen i imponerande stil med Björn Goop i sulkyn.

– Jag är så stolt över honom, sade tränaren Dan Widegren.

Narold Vox, körd av Ull Ohlsson, var stor favorit i V75-1 efter flera starka insatser på slutet. Men hans tunga slutspurt bet inte lika bra som vanligt mot ledande Spring Erom.

– Jag vet att han trivs bra i ledning men han har inte fått den positionen så många gånger i livet. Nu hade vi ett bra läge för spets och jag ville samtidigt ha mina värsta konkurrenter bakom mig. En otroligt fin häst, en riktig kämpe som alltid kommer tillbaka, sade Björn Goop.

Det är närmare tre år sedan som Spring Erom tog sin senaste seger i Gulddivisionen. Han har sedan varit skadedrabbad och bara startat sporadiskt under 2013 och 2014.

I februari 2015 lämnade hästen pensionerande travtränaren Håkan Olofsson efter nio år. Halmstadskollegan Dan Widegren fick in Spring Erom i stallet. Sakta men säkert har formen kommit tillbaka och nu var han mogen för seger i Gulddivisionen.

– Jag är så stolt över honom. Han har varit skadad länge och inte gjort så många starter. Men han kommer alltid tillbaka. En fantastisk häst, sade Dan Widegren.

– Vi tränar honom bara lugnt, han tycker livet är kul och då är han så här bra.

Kampen om V75-ligan går vidare mellan Örjan Kihlström och Erik Adielsson. Inför lördagen var ställningen 47-45 till Kihlström.

Nu står det 48-46 sedan Kihlström vunnit med Valeur (V75-5) och Adielsson med Seedorf OMF (V75-6). Den sistnämnde imponerade enormt när han kom tillbaka efter en startgalopp som kostade 60-70 meter.

– Det ska inte gå att vinna på V75 efter en så lång galopp. Men Seedorf är en riktigt bra häst, kommenterade Adielsson.

Kihlström knäppte Adielsson (Supreme Court) på mållinjen med Valeur efter en rasande snabb spurt. En viktig seger för Kihlström.

– Så här i slutet av året tittar man förstås på kuskligan och jag vill gärna vinna den, sade Solvallakusken.

TT