Ancelotti ersätter Guardiola

SPORT

Fotboll. Pep Guardiola slutar, Carlo Ancelotti börjar.

Tränarskiftet i Bayern München träder i kraft inför nästa säsong.

Han är kvar säsongen ut. Sedan tackar Bayern Münchens tränare Pep Guardiola, som kom till den tyska klubben 2013, för sig.

"Vi är tacksamma mot Guardiola för allt han har gett vår klubb och vi hoppas fira fler framgångar under resten av säsongen", skriver klubbens verkställande direktör Karl-Heinz Rummenige i ett uttalande.

Den som leder Bundesligalaget från och med nästa säsong är redan kontrakterad. Carlo Ancelotti har skrivit på för tre år.

Italienaren, som senast var i Real Madrid men även har varit tränare för storklubbar som Juventus, Milan, Chelsea och Paris SG, har under karriären vunnit tre Champions League-titlar, något som Guardiola än så länge inte har lyckats med under sin tid i Bayern München.

"Han är lugn, professionell och kan hantera stjärnor och står för en varierad fotboll. Det är vad vi har letat efter, och det är vad vi har hittat", skriver Rummenige.

Pep Guardiola har inte avslöjat vad som väntar för honom efter säsongen men han har placerats i Premier League-klubben Manchester City.

TT-Reuters