Öhling Norberg högst upp på pallen

SPORT

Freestyle. Victor Öhling Norberg är tillbaka på allvar efter sina ryggproblem.

På söndagen tog han sin sjätte världscupseger i karriären när han vann skicrossfinalen i San Candido, Italien.

"Vön" hade en jobbig resa fram till finalen. Han var illa ute redan i åttondelen och i kvartsfinalen hade han tur när ett par konkurrenter krokade ihop och han tog sig vidare som tvåa i heatet. Sedan vann han semifinalen och i finalen handlade det om ledning från start till mål.

Svensken tryckte sig till ledning och fick snabbt ett försprång. Victor Öhling Norberg vann före fransmännen Jean Frederic Chapuis och Sylvain Miallis. Han gladdes över säsongens första triumf och tackade sin fysioterapeut Jasmine Abulkheir.

– När jag skadade ryggen där i Montafon så tänkte jag att jag inte vill hålla på med det här längre, för jag var bara så himla less på den här ryggen. Men jag fick världens bästa hjälp från min fysio Jasmine, så jäkla bra jobb som hon har gjort tillsammans med mig. Det känns så jäkla härligt att stå här i dag, sade Öhling Norberg till SVT.

Tävlingens andra svensk, Viktor Andersson, slogs ut i åttondelsfinalen. Världscupledande kanadensaren Christopher Delbosco åkte också ut tidigt.

Anna Holmlund, som imponerat stort under inledningen av säsongen i världscupen, missade prispallen i söndagens final. Svenskan såg lika stabil ut som vanligt på vägen fram till final, men väl där fick hon en dålig start och kunde sedan inte förbättra fjärdeplaceringen. Det var första gången Anna Holmlund missat pallen sedan i februari.

Finalen vanns av österrikiskan Andrea Limbacher.

Sandra Näslund hade ingen tur med sig. I kvartsfinalen tappade fransyskan Marielle Sabbatel Berger balansen och drog med sig Sandra Näslund i fallet.

TT