Beckham hyllar Zlatan

SPORT

Fotboll. Den brittiske fotbollsikonen David Beckham hoppas att arenan för hans nya MLS-lag i Miami är färdigbyggd om två år. Då ska Beckham försöka värva Zlatan Ibrahimovic.

– Om Zlatan fortfarande är aktiv då vill jag köpa honom direkt. Han är ett fysiskt praktexemplar, så det är fullt möjligt. Vem vill inte ha en man som är beredd att döda för att vinna? säger Beckham i en intervju med Aftonbladet.

Beckham känner den svenske anfallsstjärnan sedan de spelade tillsammans i Paris Saint Germain 2013. Och han hyllar Ibrahimovic.

– Jag vill påstå att jag aldrig träffat på nån som varit så seriös under både träningar och matcher. När jag kom till Paris visste jag ju att han var en makalös talang som spelare, men att han skulle vara så tuff och skoningslös mot sig själv i alla lägen hade jag ingen aning om. Han är född till vinnare. Han är en best med enormt självförtroende, och jag är en av hans största beundrare. Om du hävdar att jag är ödmjuk som person vill jag dessutom säga att den sidan finns hos honom också.

TT