Ny seger för juniorkronorna

SPORT

Ishockey. Två matcher - två segrar.

Juniorkronornas uppladdning inför JVM i Finland hade inte kunnat börja bättre.

– Vi är nöjda med väldigt mycket, säger förbundskapten Rikard Grönborg till TT efter 6-3-vinsten mot Slovakien.

Åtta minuter in i tredje perioden i träningslandskampen mellan Sverige och Slovakien i finska Tavastehus satte Joel Eriksson Ek 5-0 i power play, och Juniorkronorna såg då ut att gå mot en minst lika stor seger som 5-0-utskåpningen mot Danmark i fredags.

Men så hände något.

Snabba reduceringar

Inom loppet av 45 sekunder tilläts Slovakien reducera tre gånger om - och helt plötsligt var det match igen.

Förbundskapten Rikard Grönborg var dock aldrig riktigt orolig.

– Det kändes som att allt gick in där. Vi sjönk lite och det räcker. Vi kanske fuskade med någon detalj här och där, och om vi lär oss något av det kan det bara vara nyttigt, säger han.

– Vi ska inte ta något för givet, det är ett bra lag vi möter. Men vi hade full kontroll på matchen både innan och efter deras mål.

Full kontroll, ja. Sverige var det klart bättre laget över 60 minuter och med dryga halvminuten kvar att spela stängde Fredrik Olofsson butiken, då han satte 6-3 i power play.

– Vi hade bra inställning och satte kommandot direkt i matchen, vilket är vårt mål att göra. Vi hade flera bra spelvändningar och bra sekvenser i offensiv zon, säger Grönborg.

Möter Kanada i genrepet

Efter segrarna mot Danmark och Slovakien väntar nu Kanada i onsdagens genrep inför JVM. Och då lär det bli tuffare, siar förbundskapten Grönborg.

– Känslan är bra, vi har fått bra svar. Men nu blir det annat motstånd. Vi ville ha ett transatlantiskt motstånd, eftersom vi har två transatlantiska lag i gruppen, säger han.

Junior-VM inleds på annandagen. Sverige möter Schweiz i premiärmatchen. I gruppen ingår även Kanada, USA och Danmark.

TT