Özil passade Arsenal till seger

SPORT

Fotboll. Om Mesut Özil är i bra form?

Jodå.

Tysken assisterade till båda målen när Arsenal besegrade Manchester City med 2-1 - och har nu ett svårslaget passningsrekord inom räckhåll.

– Jag försöker bara hjälpa laget, sade han till Viasat.

Många håller Mesut Özil som en världens bästa mittfältare. När Arsenal slog Manchester City med 2-1 på hemmaplan i måndagskvällens stormöte i Premier League och tog rygg på serieledande Leicester visade tysken att han kan leva upp till lovorden.

27-åringen låg nämligen bakom det mesta för Arsenal.

Dubbla assist

Först passade han fram till Theo Walcotts förlösande 1-0-mål efter en halvtimme, och med ett fåtal sekunder kvar av första halvlek smekte han sedan fram bollen till målkungen Oliver Giroud - som behärskat dunkade in 2-0.

– Han ser saker som ingen annan ser. Det gör vårt jobb väldigt mycket enklare, sade Walcott till Viasat.

Med tio minuter kvar reducerade Yaya Touré elegant till 1-2, men närmare än så kom aldrig City.

"Bara glad att hjälpa laget"

De båda målpassningarna innebär att Mesut Özil nu assisterat till smått otroliga 15 mål på 17 ligamatcher i höst. Alla tiders assistrekord i Premier League innehar en annan Arsenalspelare. 2002-2003 noterade Thierry Henry 20 assist, men det under en hel säsong. Mycket tyder alltså på att Özil inom kort tar över rollen som ligans historiska passningskung.

– Jag är bara glad att kunna hjälpa laget, och laget hjälper mig. Jag försöker göra mitt bästa, det vikiga är att vi tar tre poäng och vinner matcherna, sade han.

I och med segern är Arsenal bara två poäng bakom Leicester i tabelltoppen. City är trea, sex poäng från förstaplatsen.

– Vi tror på oss själva. Vi har kvaliteten i laget för att vinna ligan, sade Özil.

TT