Skellefteå vände och vann

TT-SPORT

Ishockey. Djurgårdens chockstartade men Skellefteå vände ett tvåmålsunderläge till seger med 5-2.

Tre mål i numerärt överläge avgjorde matchen.

– I dag var det mer attack än tidigare. Vi har inte varit nöjda med vårt spel i powerplay, säger Jimmie Ericsson.

Skellefteås lagkapten är en ovärderlig tillgång i spelet med en man mer på isen och var inblandad i alla tre målen i den spelformen. Hemmalaget satte Djurgården under ett våldsamt tryck, mycket tack vare Ericssons tuffa spel framför motståndarkassen.

– Vi ska analysera det här nu, men att ta skott, få pucken på mål och få in returerna fungerade bra i dag, säger Jimmie Ericsson.

Segern var Skellefteås första mot Djurgården den här säsongen.

Chockstart

Två möten på Hovet har slutat med två 2-1-segrar för stockholmarna och man chockstartade även den här gången. Två gånger inom 20 sekunder i den första perioden hittade man rätt bakom Markus Svensson i hemmamålet och plötsligt stod det 0-2, trots att Skellefteå i vanlig ordning inlett matchen bäst på hemmaisen.

– Shit happens. De gjorde mål på sina chanser men vi är ändå nöjda med vår start och tuggade på. Skönt sedan att få hänga fem i rad, säger Jimmie Ericsson, som tackade nej till landslagsspel under Channel One Cup.

– Var tvungen att vila och rehaba kroppen. Det känns bättre, men jag har fortfarande en bit kvar tills jag är helt fräsch.

Mindre än minuten efter Djurgårdens 0-2-mål kastade sig Martin Lundberg på magen och stötte in reduceringen till 1-2 och några minuter senare var det utjämnat sedan Pontus Petterström serverats pucken på guldfat av Sebastian Ohlsson.

Toppmöte väntar

Sedan visade västerbottningarna med ett närmast hundraprocentigt spel i numerärt överläge varför man är ett topplag.

Tre hemmamål på fyra numerära överlägen avgjorde matchen till Skellefteås fördel.

Först hittade lagets poängkung Patrik Zackrisson målet en bit in i den andra perioden efter ett massivt tryck i Djurgårdens försvarszon.

Sedan inledde Andrew Calof den tredje perioden på samma sätt när han under en utvisning gjorde 4-2, hans 13:e mål för säsongen.

Skellefteås tredje mål i numerärt överläge betydde 5-2 och gjordes av John Norman efter 8.54 i slutperioden.

På måndag väntar ett nytt toppmöte mot Frölunda i Skellefteå. De båda tidigare mötena i Scandinavium har slutat med två Frölundasegrar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM