Monsterkollaps för Boston

TT-SPORT

Ishockey. Den svenske målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson fick en mardrömsperiod hemma mot Buffalo. Gästerna gjorde fem raka mål på Boston i slutrundan och vann med 6-3. Men en annan svensk burväktare blev hjälte.

Boston såg ut att gå mot en väntad seger hemma mot Buffalo när David Krejci gjorde 3-1 på Loui Erikssons passning i början av den tredje perioden. Sju minuter senare reducerade Ryan O'Reilly till 2-3 och på drygt fyra minuter vände sedan Buffalo till ledning med 4-3.

Jonas "Monstret" Gustavsson var passiv på ledningsmålet, och fick sedan från båset se gästerna sätta de två sista puckarna i öppen bur.

Desto roligare var det för Jacob Markström som gjorde en stormatch för Vancouver som vann med 2-1 mot Edmonton. Jannik Hansen satte båda målen för hemmalaget. Det andra kom i slutet av förlängningen och där bokfördes Markström för en assist. Den förre Brynäs-målvakten, som räddade 32 skott i matchen, har haft det tufft i NHL de senaste åren. Men nu verkar formen ha kommit.

– Det är alltid lite tufft att komma tillbaka efter ett uppehåll som det vi just haft, men vi var verkligen hungriga och spelare riktigt bra. Det känns kul att vara igång igen, säger Jacob Markström till Sportbladet.

Jannik Hansen var en extra glad matchhjälte. I slutet av den tredje perioden såg han ut att ha spelat färdigt efter att ha krockat med Edmontons målbur och blödande gått av isen. Men bara några minuter senare var han tillbaka och avgjorde hemmafajten.

– Jag fick bara en liten bula, det var inte så farligt, säger Hansen till Sportbladet.

Oliver Ekman Larsson och Filip Forsberg gjorde två mål var och Alexander Steen, Joakim Nordström och Patric Hörnqvist varsitt i annandagsmatcherna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM