Krasslig Halfvarsson missar touren

SPORT

Skidor. Sjuk. Frisk. Och sjuk igen.

Längdåkningslandslagets Calle Halfvarsson har inte haft tur med hälsan under säsongen och kommer inte att ställa upp i världscupens Tour de Ski-tävlingar.

"Jag är ännu inte kvitt förkylningen jag ådrog mig i Toblach och tvingas därför vila några dagar till. Touren är körd", säger Halfvarsson i ett pressmeddelande från skidförbundet.

Halfvarsson hade just blivit kvitt ihållande besvär med bihålorna och gjorde säsongspremiär i världscupsprinten i Davos den 12 december. Då kom nästa bakslag, en ny förkylning. Och juldagens prova-på-pass gav inte önskat resultat.

"Förkylningen var inte ute ur kroppen. Nu hoppas jag i stället kunna komma igång med träningen inom en veckas tid", säger Halfvarsson.

"Jag lider med Calle, som haft det motigt länge nu, men han kommer garanterat igen", säger förbundskapten Rikard Grip som har kallat in 21-årige Jens Burman, Åsarna, som ersättare:

"Jens är en framtidsman som bland annat under Lillehammers världscuphelg visade spännande takter. Tour de Ski blir en bra investering för honom."

Tour de Ski startar i Lenzerheide, Schweiz, på nyårsdagen och avslutas i Val di Fiemme i Italien nio dagar senare.

TT