Eriksson avgjorde sent för Örebro

SPORT

Ishockey. Fem raka förluster - men hemma mot Modo bröts den dystra trenden.

Örebro vann till sist med 2-1 efter att Anders Eriksson tryckt in pucken i krysset i matchens sista minut.

– Grymt skönt att avgöra. Det var länge sedan vi vann, säger matchhjälten.

Örebro upplevde en tung period innan juluppehållet. Och omstarten blev definitivt inte som närkingarna tänkt sig. På annandagen fick laget känna på en rejäl stjärnsmäll efter 2-7 i baken mot nykomlingen Rögle. Men på måndagskvällen bröts alltså Örebros dystra svit hemma i Behrn arena mot SHL:s nästjumbo.

– Jag tycker att vi har jobbat hårt på träningarna och visat god moral hela tiden. Och det gäller att inte fokusera på det som varit. Till slut vänder det, säger Örebros center Anders Eriksson.

ÖHK tog ledningen

Och det var Örebro som inledde målskyttet i slutet av den första perioden. Martin Johansson stod för matchens prestation när han soloåkte från egen zon i numerärt överläge. Örebroforwarden fintade tre Modospelare och lade sedan in pucken säkert bakom Jonatan Bjurö i Modokassen. Johansson gjorde därmed sitt nionde mål den här säsongen.

– Det händer att han åker igenom så där. Han är grymt snabb och gör en riktigt bra prestation, säger Anders Eriksson.

Men efter den första periodpausen tog Modo över matchen. I mitten av den andra perioden kvitterade Victor Olofsson när han sprätte in pucken i nättaket efter att flera Örebrospelare misslyckats med att rensa undan framför målvakten Julius Hudacek. 

– Pucken studsar fram och tillbaka och det där får vi lägga till oturskontot. Men det är klart, där ska vi få bort pucken, säger Eriksson.

"Brukar vara en lucka där"

Men när 48 sekunder återstod av tredje perioden avgjorde Anders Eriksson matchen när han tryckte upp 2-1 krysset bakom Modos målvakt Jonatan Bjurö.   

– Jag kommer in från ett byte. Sen blir det en bra sargstuds och pucken hamnar till sist hos mig. Jag siktar mot främre krysset, det brukar kunna vara en lucka där.

Efter målet hamnade Anders Eriksson längst ner i något som såg ut som rena TV-puckshögen.

– Grymt skönt att avgöra. Det var länge sen vi vann här. Publiken är verkligen värd det här. Det är nästan lapp på luckan varje match och stämningen är alltid grym.

TT