Gordon imponerade - gjorde fem poäng

SPORT

Ishockey. Forwarden Andrew Gordon fick vikariera som center för första gången på tre år.

Då bjöd kanadensaren på rena fyrverkeriet med två mål och tre assists.

Efter 7-2 mot Rögle är Linköping uppe på fjärde plats och anfallsstjärnan sjua i SHL:s poängliga.

Fem poäng i en enda match - det har inte Andrew Gordon producerat sedan han spelade i East Coast Hockey League hemma i Kanada för sju år sedan.

Under måndagen var det dags igen - då 30-åringen bjöd sin nya hemmapublik i Linköping på stor show i SHL.

– Ibland är det svårt att förklara, det kan bara bli så här om man är på rätt plats. Och det var jag tydligen ju, skrattar anfallaren.

I vanliga fall håller liraren med nummer 13 på ryggen - som värvades från AHL-klubben Lehigh Valley Phantoms i somras - till som forward. Men mot Rögle fick han hoppa in som center för första gången på tre år, då kedjepolaren Garrett Roe var skadad.

– Det var lite ovant i början, men kul att ha mycket puck. Sedan gjorde jag ju en assist i mitt första byte så det var ju rätt okej med en sådan start, ler han.

Efter att ha frispelat Nichlas Hardt fram till 3-0 styrde Gordon läckert in både 5-1 och 6-1 - innan han avslutade festen med att passa fram till Vilmos Gallos 7-2 i sista perioden.

– Om jag spelar center hemma mot Örebro på onsdag också? Ja, inte mig emot. Roe ska ju inte spela då heller, jag kan lika gärna fortsätta på den här positionen ett tag till. Men jag kan inte lova samma utdelning poängmässigt nästa gång (ha, ha).

LHC hårt skadedrabbat

Linköping - som bara vunnit en av de fem senaste hemmamatcherna innan - körde över Rögle fullständigt och Gordon tror att laget kan nå långt i vår.

I alla fall om man får spela med sin tilltänkta ordinarie uppställning.

Det har inte inträffat någon gång hittills den här säsongen.

– Närmast ofattbart vilken otur vi haft med skador i höst. Det har varit tre-fyra spelare borta så gott som varje match. Hoppas vi fyllt den kvoten nu.

Inte mindre än fem ordinarie namn saknades mot Rögle (två spelade junior-VM) - och där klev både Jonas Junland, Niklas Persson och Jakob Lilja av. Dock inget allvarligt denna gång.

"Trivs enormt bra"

Linköping klättrade till fjärde plats i tabellen - och Gordon till sjunde i poängligan med tio mål och 16 assists.

Klubben är säkerligen nöjd med att nyligen ha skrivit ett nytt tvåårskontrakt med honom.

– Jag trivs enormt bra i staden och i laget. Tränarna är väldigt bra på att coacha oss och jag känner att jag utvecklas mycket här. Jag gillar också mer puckkontroll och strategi i SHL än i AHL, säger han.

TT