Leicester upp i delad serieledning

SPORT

Fotboll. Målchansera avlöste varandra när Leicester och Manchester City drabbade samman i Premier League.

Båda lagen gick för tre poäng, men toppmatchen på King Power Stadium slutade 0-0.

– Ett rättvist resultat, de hade en del chanser men det hade vi också. Jag är lite besviken, men är nöjd med att vi håller nollan, säger Leicesters målvakt Kasper Schmeichel i Viasat.

Manchester City hade det mesta av spelet och skapade flest chanser i den första halvleken, men Schmeichel i Leicestermålet tätt. I slutet av halvleken höjde sig hemmalaget, Marc Albrighton och Jamie Vardy brände varsitt läge, och publiken på King Power Stadium började hoppas på ännu en triumf.

Gästerna kom till start med starkast tänkbara offensiv. Anfallaren Sergio Agüero backades upp av Kevin De Bruyne, David Silva och Raheem Sterling. Stjärnorna skapade mycket, framförallt i den första akten.

Publiken trivdes

Efter paus fortsatte lagen att skapa chanser, och hemmalagets N'Golo Kante var ytterst nära att hitta rätt med ett tungt pressat skott i den 53:e minuten. Fransmannen svarade för en stark insats på Leicesters mittfält och har, i skymundan av de offensiva stjärnorna Jamie Vardy och Riyad Mahrez, svarat för en fantastisk första halva av säsongen.

Nästa heta målchans fick gästernas mittback Nicolas Otamendi, som mötte en högerhörna från De Bruyne med pannan - Schmeichel räddade.

Det var en match i publikens smak och lagens båda managers gick för tre poäng i slutet av matchen, men trots chanskavalkaden slutade den underhållande tillställningen mållös.

"Ett bra lag"

Leicesters poäng förde upp laget till delad serieledning med Arsenal. Manchester City jagar, tre poäng bakom tätduon.

– Vi är ett bra lag, det visade vi i slutet av förra säsongen och det har vi fortsatt att visa den här (säsongen). Det gäller att ta en match i taget, det är en kliché och ett tråkigt svar, men det är så vi måste jobba, säger Schmeichel.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM