Djurgårdare hittade målet igen

SPORT

Ishockey. Den ena har väntat sedan mitten av november. Den andra sedan mitten av oktober. När måltorkan släppte för Emil Lundberg och Marcus Sörensen samtidigt gav barndomsvännernas målshow tre poäng, 3-1, mot Brynäs.

– Jag kände det redan på uppvärmningen. Hade ett par kassar som kändes riktigt bra, då sa jag att nu kan jag göra mål igen. Nu är det dags, säger en glad och lättad Marcus Sörensen.

Djurgårdsforwarden öste in mål förra säsongen.

Den här hösten har det gått målmässigt tyngre även om assistpoängen har fortsatt trilla in.

När Sörensen kom till Gavlerinken var det med en måltorka som sträckte sig (inklusive fyra matcher vid sidan av med hjärnskakning) till den 17 oktober då han gjorde mål borta mot HV71.

För Emil Lundberg har väntan inte varit lika lång men minst lika jobbig. Hans senaste mål var noterat till 18 november mot Rögle hemma.

Så  när Lundberg smekte in Tomi Sallinens vackra smörpass i början av andra perioden föll en stor sten från axlarna:

– Det är en lättnad. Jag tar inget för givet och försöker bara jobba hårt att jag får spela nästa match hela tiden. Då är det klart att det hjälper om man får sätta dit några mål, säger tvåmålsskytten Lundberg.

"Har en bra bössa"

För tio minuter efter 1-1-kvitteringen var det dags igen. Då spelade Marcus Sörensen in pucken i slottet där Emil Lundberg tog emot och med kraft skickade in 2-1.

TT: Brynäs lade fokus på dig Marcus och Tomi Sallinen. Var det ett taktiskt drag att låta Emil smyga in i position istället?

– Nja, Det var mer att vi vill ha Emil på skott eftersom han har en bra bössa. Det visar han varje dag på träning så det är lite mer så vi tänker, säger Marcus Sörensen samtidigt som Emil Lundberg skakar på huvudet.

Lite taktik var det allt och utdelning gav det också då Djurgården vann med 3-1 efter att Sörensen och Sallinen spelat vägg och Djurgårdsstjärnan avslutat med ett precist skott bakom Bernhard Starkbaum.

– "Sören" och Sallinen är mer spelskickliga så det gäller att söka sig till ytor där man vet att man får passningen. Jag jobbar mer hårt och försöker utnyttja skotten när jag får läge. Det är ju två landslagsspelare jag spelar med, konstaterar Lundberg.

Har peppat varandra

Han har pushat Sörensen för att hålla humöret uppe hos dem båda under den långa måltorkan. Sörensen har försökt peppa tillbaka:

– Jag är inte lika bra på det men vi kommer med tips och råd till varandra vilket är jäkligt skönt. Det har vi gjort ända sedan vi började spela tillsammans. Bara man utvecklas och blir bättre varenda dag så kommer målen till slut. Det gjorde dem idag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM