Rakshani straffade Örebro

SPORT

Ishockey. Julius Hudaceks storspel och Örebros starka upphämtning höll på att knäcka Linköping.

Men till slut straffade Rhett Rakhshani gästerna.

En omdiskuterad variant höll straffläggningen vid liv - men sedan var det inget snack när bonuspoängen fram till 3-2 ordnades.

Efter en mållös första omgång av straffarna tryckte Daniel Viksten in pucken och Örebro var nära att fullborda sin vändning från 0-2 till 3-2.

Med extrem press på sig fick forwarden Rhett Rakhshani chansen igen efter att ha bommat sin första straff. Då lurade den 27-årige amerikanen bort gästernas mål

Efter en mållös första omgång av straffarna tryckte Daniel Viksten in pucken och Örebro var nära att fullborda sin vändning från 0-2 till 3-2.

Med extrem press på sig fick forwarden Rhett Rakhshani chansen igen efter att ha bommat sin första straff. Då lurade den 27-årige amerikanen bort gästernas målvakt Julius Hudacek genom att läckert snurra ett varv och lägga in pucken bakom ryggen.vakt Julius Hudacek genom att läckert snurra ett varv och lägga in pucken bakom ryggen.

Enorma protester

Något som innebar enorma protester från både Hudacek och Örebros bås, som hävdade att Rakhshani drog pucken bakåt.

Men målet godkändes och efter att Viksten missat sin straff fick Rakhshani även chansen att avgöra.

Han tackade för förtroendet genom att sprätta upp pucken i krysset och ordnade två poäng för sitt Linköping.

Hudacek blev så irriterad att han slog klubban i målramen och snackade till sig ett matchstraff.

Men Rakhshani var förstås glad över att LHC ändå kunde vinna en match, som de var på väg att helt tappa.

– Otroligt skön avslutning, ler han. Jag har flera varianter av straffar och det är ju kul när det fungerar. Det är ett mentalt spel och gäller att kunna ändra sig om det behövs.

Själv var anfallaren hundra procent säker på att pucken aldrig drogs bakåt.

– Jag blev väldigt förvånad när de protesterade så vilt efteråt. Det verkar ha varit tal om någon form av regeländring inför den här säsongen och ingen vet exakt vad som gäller. Men att man inte får dra pucken bakåt har jag förstås alltid vetat om.

"För defensiva"

Rakhshani har haft en skadefylld höst och endast spelat elva matcher hittills - men har svarat för tolv poäng på dessa och fortsätter att leverera.

– Det är ju så jämt kring slutspelsstrecket nu att varje poäng är viktig. Sett till hur vi spelat i de två första perioderna skulle vi haft tre poäng, men så blev vi onödigt alldeles för defensiva i den tredje.

Hudacek storspelade och gav gästerna chansen - Örebro kämpade in två mål genom Johan Wiklander och Greg Squires.

LHC - som saknade fem ordinarie spelare - tog ändå andra raka hemmasegern och är trea vid nyårsuppehållet. Men försprånget till sjuan Färjestad är bara två poäng.

TT