Bänkad Toivonen såg Benteke avgöra

SPORT

Fotboll. Ola Toivonen blev kvar på Sunderlands bänk hela matchen när nästjumbon i Premier League föll, 0-1, hemma mot Liverpool. Belgaren Christian Benteke gjorde matchens enda mål i början av den andra halvleken.

– Jag kom till Liverpool för att göra mål, jag känner mig i bra form och hoppas att det (målskyttet) kan fortsätta, säger Benteke i Viasat.

Publiken han knappt bänka sig för den andra akten på Stadium of Light förrän Liverpool drog upp ett anfall på högerkanten i den 46:e minuten. Nathaniel Clyne slog en passning i djupled, Adam Lallana skarvade vidare, fram till Benteke som enkelt rullade bollen förbi Vito Mannone i hemmamålet. Fullträffen var belgarens sjätte på sju matcher mot favoritmotståndaren Sunderland.

– Det här var ett väldigt bra resultat i en svår bortamatch, mot ett lag som ger allt för varje poäng. Jag hoppas att vi kan ta tre nya poäng på lördag (borta mot West Ham), säger Lallana.

Segern var Liverpools andra raka och laget har nu samma poäng som ligasexan Manchester United. Sunderland har sju poäng upp till Swansea ovanför nedflyttningsstrecket, och managern Sam Allardyce funderar säkert över eventuella spelaraffärer i januari - transferfönstret öppnar på fredag.

TT