United vidare - men Ibrahimovic skadad

SPORT

Fotboll. Manchester United är vidare till semifinal i Europa League.

Men fortsättningen av turneringen, och en eventuell final i Stockholm, kan bli utan Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske anfallaren landade illa i den 93:e minuten och linkade av med ett skadat knä.

Det krävdes förlängning för att skilja Manchester United och Anderlecht åt i Europa League-fotbollen. Precis som i det första mötet stod det 1-1 på resultattavlan vid full tid och det var först i förlängningen som Marcus Rashford till slut kunde avgöra kvartsfinalen med målet som innebar 2-1 till United.

Men den fortsatta Europaresan, med en eventuell final i Stockholm, kan komma att bli utan Zlatan Ibrahimovic. Svensken, som började på bänken i ligamötet med Chelsea, var tillbaka i Uniteds startelva men tvingades bryta matchen innan förlängningen.

I den absolut sista sekunden, i den 93:e matchminuten, landade anfallaren riktigt illa efter en duell. Han tog sig för höger knä och grimaserade av smärta innan han fick ledas av planen.

– Jag tror inte att det är lindriga skador. Jag är ganska pessimistisk, säger José Mourinho enligt Aftonbladet.

Guidetti också skadad

John Guidettis Celta Vigo är också vidare till i semifinal i Europa League. Den svenske anfallaren tvingades dock lämna returmötet med belgiska Genk med skadeproblem i slutet av första halvlek.

Guidetti gjorde ett mål och stod för en målgivande passning när Celta vann med 3-2 på hemmaplan. I Genk klarade det spanska laget oavgjort 1-1.

Dansken Pione Sisto försökte två gånger skruva in ett spanskt ledningsmål i bortre krysset men var bara nära. När han tog i för allt vad han hade gick det bättre: då satt bollen i nättaket för 1-0.

Målet gav bufferten Celta behövde. Leandro Trossard kvitterade till 1-1 men fler mål blev det inte.

Ajax vidare

Schalke var på väg att vända mötet med Ajax, och även här krävdes förlängning för att nå ett avgörande. Schalke gjorde 2-0 och kvitterade till 2-2 totalt. I förlängningen utökade Schalke till 3-0, men Ajax reducerade till 2-3 och är därmed i semifinal.

Besiktas kopierade Lyons segersiffror från mötet i Frankrike, 2-1, och matchen gick till straffar. Där var lagen 100-procentiga fram till det 13:e försöket. Då följde tre missar innan lagkaptenen Maxim Gonalons blev hjälte för Lyon.

TT