IFK Göteborg fortsätter satsa mot toppen

TT-SPORT

Sport. Trots det ekonomiska läget ska IFK Göteborg fortsätta att sikta mot stjärnorna.

"Målet är att vara ett allsvenskt topplag", skriver styrelsen i ett pressmeddelande, efter mötet om klubbens strategi inför framtiden.

Det har varit turbulens i klubben under inledningen på säsongen. Rykten har cirkulerat om missnöje med sportchefen Mats Gren, kritik har framförts mot tränaren Jörgen Lennartsson efter uteblivna resultat, och ordförande Frank Andersson har kommenterat klubbens ekonomi sedan klubben under flera år dragits med driftsunderskott.

I ett pressmeddelande presenterar nu styrelsen beslut om inriktning inför framtiden.

"Vi sänker inte vår sportsliga ambition, men vi kommer att se till att vår offensiv har täckning bakåt", skriver styrelsen.

Sportchefen Mats Gren får fullt förtroende och ska fokusera på sporten. Spelarbudgeten för 2018 minskar och styrelsen vill se att fler ungdomsspelare från den egna akademin ska kunna ta steget in i A-laget. Klubben ska ha en spelartrupp som "kombinerar spetsspelare, kulturbärare och akademispelar".

Ledningen betonar att man nu ska bygga en ekonomi i kontroll och balans och intensifierar arbetar för att skapa ny intäkter.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM