Lyons tränare irriterad på Uefa

SPORT

Fotboll. Lyons tränare Gérard Prêcheur, 57, gav Uefa en rejäl känga sedan laget blivit kraftigt försenat till onsdagskvällens presskonferens och träning på Cardiff City Stadium.

– Det här tror jag aldrig skulle ha hänt inom herrfotbollen, sade han.

Presskonferensen inför Champions League-finalen var utsatt till 17.45 svensk tid. Först 50 minuter senare lotsades Prêcheur och spelarna Wendie Renard och Dzsenifer Marozsan in i pressrummet.

Då hade Uefa meddelat att förseningen berodde på en trafikolycka och att det inte gick att komma fram till hotellet i tid.

"Mycket att göra"

Med en dryghet gränsande till elegant nedlåtenhet ryckte Prêcheur lätt på mungiporna innan han gav sin syn på det hela.

– Bussen, vår Uefa-transport, var inte i tid. Den kom en timme för sent och vi fick vänta i 45 minuter i hotellets lobby innan vi kom i väg.

– Vi har arbete att utföra. Vi är professionella och det var ingen som kunde köra mig och Wendie och Dzsenifer. I herrfotbollen hade man gjort allt för att undvika att något sånt här händer. Det är min personliga uppfattning och jag är irriterad. Jag är inte världens mest tålmodiga person. Vi förlorade en och en halv timme och jag är inte speciellt nöjd med det hela. Det visar att det finns mycket att göra kring damfotbollen.

– Men titta på den där pokalen. Vi är redo för att spela om den, sade Prêcheur och sneglade på bucklan till höger om honom.

Har plusstatistik

Lyon har två raka segrar mot finalmotståndaren Paris SG (i ligan och franska cupfinalen), men Prêcheur vill inte se sitt lag som favorit.

– Cupfinalen avgjordes i en straffläggning och i den åttonde omgången. Då kan man inte utgå från att det blir en lätt match, sade han.

Veteranen Renard höll med.

– Vi känner varandra utan och innan. Vi vet hur de spelar och de vet allt om oss. Det kommer att bli en match på hög nivå.

Cardiff, TT:s utsände