Hatkommentarer mot Larsson efter förlust

SPORT

Tennis. Johanna Larsson åkte ur Franska mästerskapen i tennis i den andra omgången mot Julija Putintseva, Kazakstan.

Efteråt fick den svenska tennisettan ta emot hatkommentarer på sociala medier och reagerade med avsky.

Den 28-åriga svenskan förlorade i tre set, 3-6, 6-1, 3-6, mot 29-rankade Julija Putintseva. 59-rankade Larsson stod för en stabil insats i en lång och jämn match som var över först efter två timmar och 15 minuters spel.

Efteråt fick hon flera hatiska kommentarer på Instagram, skriver Radiosporten.

"Jag älskar tennis men hatar att förlora. Men en sak jag hatar ännu mer är alla ni som inte vet något alls", skrev Larsson bland annat och visade upp flera av hatkommentarerna via en skärmdump.

Reaktionen på den blev ett stort och starkt stöd från hennes följare.

Johanna Larsson var enda svensk i singeln i seniorklasserna. Hon ska också spela i dubbeln i par med nederländskan Kiki Bertens, de är seedade 13:e, och ställs i första omgången senare i veckan mot det franska paret Diane Parry/Giulia Morlet.

Ons Jabeur, Tunisien, blev den första arabiska kvinnan att nå tredje omgången i en grand slam-turnering när hon skrällvann över sjätteseedade Dominika Cibulkova, Slovakien, med 6-4, 6-3. Den 114-rankade Jabeur tog sig in i turneringen som "lucky loser".

I herrsingelturneringen tog sig både regerande mästaren Novak Djokovic och niofaldige vinnaren Rafael Nadal enkelt vidare till tredje omgången. Djokovic och Nadal lyckades vinna med exakt samma siffror, 6-1, 6-4, 6-3, över João Sousa, Portugal, respektive Robin Haase, Nederländerna.

TT