Blandade Segerkänslor trots vinsten

SPORT

Fotboll. Och så fick hon vinna hela härligheten till slut.

Caroline Seger firade sin första och Lyons fjärde Champions League-titel i Cardiff sent på torsdagskvällen.

– Nu kan vi bocka av det. Jag kom hit för att vinna titeln och nu har jag fått göra det och jag är jätteglad för det, säger hon till TT.

Vid 32 fick Seger äntligen tillhöra den vinnande sidan efter två tidigare misslyckade finalförsök med Tyresö 2014 och Paris SG 2015.

Lyon följde upp finaltriumferna från 2011, 2012 och 2016 med ännu en pokal, men som i förra året final mot Wolfsburg var det på håret. Efter 120 mållösa minuter i den helfranska finalen mot Paris SG väntade straffar och ett vanvettigt drama där det till slut stod mellan målvakterna.

Katarzyna Kiedrzynek sköt utanför för PSG, Sarah Bouhaddi satte sin straff på Kiedrzynek - och så hamnade Lyonmålvakten underst i en mänsklig hög av lycka. Caroline Seger sprang raka vägen ut från avbytarbänken och hoppade in i firandet efter den dramatiska 7-6-segern.

Glad och besviken

Men landslagskaptenen fick inte spela och det var med blandade känslor hon lämnade Cardiff City Stadium natten till fredagen.

– Det är det. Man har ju varit på båda sidor. Som när vi tog OS-silver (Rio i somras). Jag var med väldigt mycket och var delaktig och här får man inte ens komma in. Det känns jobbigt. Jag tror om jag så var den sista människan på jorden så skulle han inte ha bytt in mig.

Han är Gérard Prêcheur, Lyons tränare.

TT: Är du ute i kylan?

– Jag vet inte. Han pratar inte med mig, han säger inget. Jag känner att jag är erfaren och rutinerad och ändå kommer jag inte in.

– Någonting måste det vara, men jag vet inte vad.

"Gjort mitt jobb"

TT: Har du frågat?

– Nä, jag är ingen sån spelare. Jag gör mitt jobb och förväntar mig att när jag gör det så får man något ut av det. Men så har det inte varit. Jag är glad att jag gjort mitt jobb och att jag kan stå rakryggad och verkligen känna att jag har gjort det. Det får vara nyttigt för framtiden.

Om den är i Lyon återstår att se. Seger har ett år kvar på kontraktet med Europas främsta klubb och hennes sits kan komma att ändras snabbt.

Finalen var Prêcheurs sista match med Lyon. Till nästa säsong tar Reynald Pedros över.

– Vi får en ny tränare. Han är fransman och en gammal mittfältare så vi får se vad som händer.

TT: Det ändrar situationen för din del?

– Så är det, men så får vi se. Just nu är jag ganska tom på känslor. Det har varit mycket kämpande och slitigt.

Behöll kylan

Lyon dominerade finalen, i synnerhet i förlängningen, men Paris SG stod emot, hade sina chanser och kunde lika gärna ha vunnit.

TT: Var det nervöst att följa matchen från sidan?

– Det är jobbigt för man kan inte påverka någonting. Det är många trötta huvuden, trötta ben och så vet man att Paris vill ta det till en straffläggning. De känner att det är enda sättet att vinna på. Men vi behåller kylan och målvakten gör ju sitt... säger Caroline Seger.

Cardiff, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM