Stenson om hyllningen: "Inte räknat med"

SPORT

Golf. Ett tifo och musik dundrande ur högtalarna.

När spelet inte värmde fick Henrik Stenson ett varmt mottagande av hemmapubliken på Barsebäck.

– Det hade jag inte riktigt räknat med, säger världsfemman.

Tifo på golftävlingar är inte direkt vanligt, men när Henrik Stenson vandrade upp mot Barsebäcks 18:e green rullades en banderoll ner på vip-läktaren. "Borta bra, men hemma bäst. Välkommen hem Henrik", stod det på banderollen som även var prydd av en bild på Stenson med British Open-bucklan.

– Det var lite oväntat att världens största banner kom ner där. Det hade jag inte riktigt räknat med, säger Henrik Stenson, som bodde i Barsebäck under tonårstiden.

Träna på dans

Vandringen på fairway ackompanjerades dessutom av Vanillla Ice-dängan Ice Ice Baby från 1990. Internationellt går den svenske världsstjärnan under smeknamnet "Iceman".

– Jag får träna lite på mina "moves" till Ice Ice Baby så kan man köra det till någon annan gång också, säger han.

Under den tredje rundan av Nordea Masters var det tusentals åskådare som följde Stenson och hans spelkamrat Richie Ramsay. På lördagen kom 31 400 åskådare till Barsebäck och totalt under tävlingens tre första dagar har över 60 000 människor besökt den svenska Europatourtävlingen.

– Publikstödet har det ju inte varit något fel på, det kan man inte säga. Det är många som har kommit ut och det är många som har hejat på, men det har väl inte enbart räckt med det, säger 41-åringen.

Egentligen har Stenson letat efter formen ända sedan förra sommaren då han blev historisk genom att bli den förste manlige svenske majorvinnaren via sin triumf i British Open. I Nordea är Stenson långt från täten efter resultaten 73-72-75 slag - totalt ett över par.

Träning på tävling

– Det var framför allt spelet på och runt greenerna som inte stämde jättebra, säger Stenson om sin 75-runda på lördagen.

Målsättningen inför avslutningen?

– Ta det som träning på tävling. Det är bara att försöka slå så många bra slag som möjligt och se om vi kan lämna med en bättre känsla än vad vi kom hit med, säger Henrik Stenson.

TT