Fransk succé och irritation i Paris

SPORT

Tennis. De franska tennisdamerna fortsätter leverera på hemmaplan i Franska mästerskapen.

I åttondelsfinal väntar ett infekterat möte mellan de tidigare lagkompisarna Alizé Cornet och Caroline Garcia.

– Vår relation är inte bra, säger Cornet.

För första gången på 23 år har Frankrike tre spelare framme i åttondelsfinal av damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis.

I fredags tog sig 14:e-seedade Kristina Mladenovic vidare. På lördagen krossade Alizé Cornet niondeseedade Agnieszka Radwanska, Polen, med 6-2, 6-1 och 28:e seedade Caroline Garcia besegrade Hsieh Su-wei, Taiwan, med 6-4, 4-6, 9-7 i den tredje omgången

– Du jobbar hela året för att uppleva ögonblick som det här. Det är fantastiskt att kunna spela så bra på centrecourten, sade en tårögd Cornet, rankad 43 i världen, efter sin seger på gruset i Paris.

I åttondelsfinal möts nu Cornet och Garcia i ett infekterat möte sedan den sistnämnda i år valt att avstå spel för Frankrike i nationstävlingen Fed Cup.

– Vår relation är inte bra. Hon (Garcia) verkar ha något emot oss och är inte redo att tala med mig. Så jag känner heller inte att det är en bra tid att prata med henne, då vi nu ska möta varandra, sade Cornet till AFP.

I herrsingeln imponerade den skotske världsettan Andy Murray och vann i raka set, 7-6 (10-8), 7-5, 6-0, mot 29:e seedade Juan Martin Del Potro, Argentina. I åttondelsfinalen väntar antingen John Isner, USA, eller Karen Chatjanov, Ryssland.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM