Ghoddos derbyhjälte för Östersund

SPORT

Fotboll. Östersunds Saman Ghoddos fick bästa tänkbara avslutning på vårsäsongen efter två mål och seger, 3-1, mot Sundsvall.

– Jag tänder till lite extra i derbyn, säger matchhjälten, som kan lämna för utlandet redan i sommar.

Publiken har väntat. Coach Graham Potter har väntat. De utländska klubbarna det ryktats om har väntat.

Men väntat mest av alla har Ghoddos själv.

På målen. Hjälteglorian. Rampljuset.

Nu behöver han inte längre kliva av med den där frustrerande känslan.

Fjolårets anfallsstjärna i Östersund avgjorde Norrlandsderbyt mot Sundsvall redan i första halvlek med två efterlängtade mål.

– Skönt att få lite självförtroende målmässigt, spelmässigt har det känts bra hela säsongen, säger han.

Han har stått på träningarna och slagit bollarna i öppet mål bara för att få tillbaka känslan efter att under våren radat upp många missar.

– Efter Häckenmatchen har jag kört lite extra med avslut från olika vinklar med vår assisterande tränare. Men även om jag ej fått in bollarna så har jag känt förtroende från Graham Potter.

"Ska vara rätt lag"

Mot Sundsvall var det fjolårets glans över Ghoddos. Debutsäsongen i allsvenskan slutade med tio mål framåt och belöning i form av landslagsplats och en rad ögon på sig från centraleuropeiska klubbar.

Och trots måltorkan är han ännu het på transfermarknaden.

– Jag trivs jättebra här men det är klart att man vill vidare. Men det ska vara rätt lag också. Jag har ingen aning om vad som händer, det där sköter agenten och Daniel Kindberg, säger Ghoddos.

Östersunds ordförande Kindberg bekräftar att det finns intresse för Ghoddos och en handfull spelare till.

– Det visar att vi gör nåt bra, bra cred till spelarna. Men vi siktar ju på att vinna mästerskapet och vi har Europaspel, så ska vi släppa nån så ska det vara jävligt bra bud, säger Kindberg till TT.

– Vår ambition är att bli bättre under transferfönstret. Vi får se vad som sker, vi har lite olika spelare vi tittar på också.

Lägligt uppehåll

För Gif Sundsvall finns en del att fundera på under juniuppehållet.

Det blev inte lika stora siffror som i de två senaste matcherna men tre raka förluster gör att laget är nere och kämpar i bottenregionen, en stor skillnad mot fjolårets vårsäsong där segrarna radade upp sig.

– Det är bra att vi får samla ihop oss lite efter detta. Poängmässigt hade jag önskat mer, spelmässigt under våren är vi godkända ändå, summerar tränaren Joel Cedergren.

TT