Knallskott mot spelare - match bröts

TT-SPORT

Fotboll. Superettanmatchen mellan Syrianska och Dalkurd bröts sedan en person i hemmaklacken kastat in ett knallskott på planen.

Bortalagets forward Richard Yarsuvat fick problem med hörseln och fördes till sjukhus.

Knallskottet från Syrianskas ståplatssektion briserade i närheten av Richard Yarsuvat som fick problem med hörseln och skulle inte ha kunnat fortsätta matchen om den hade återupptagits.

Sedan även en ordningsvakt attackerats tömde polisen läktarsektionen.

Svenska fotbollförbundets matchdelegat, polisen, lagen och domarna satt i ett över 20 minuter långt möte innan de fattade beslut om att inte slutföra matchen.

– En spelare i Dalkurd har skadat hörseln. Domarna är skärrade och känner sig osäkra. Beslutet är att avbryta matchen för i dag. Alla parter är överens, sade matchdelegaten Lars Wilhelmsson till TV4 Sport.

Dalkurd ledde med 3-1 när matchen bröts i den 68:e minuten.

De båda lagens ledare var bedrövade.

– Det här hör inte hemma inom idrotten. Jag förstår inte hur såna fans tänker. Jag saknar ord. Det är jättetråkigt, sade Syrianskas tränare Sharbel Touma, som tillsammans med lagkaptenen Mattias Mete försökte lugna supportrarna.

Yarsuvat fördes till sjukhus efter matchen. Enligt Dalkurds tränare Andreas Brännström hörde han dåligt på ena örat.

– Vi vet varken ut eller in. Det är inte bara tråkigt för oss eller Syrianska. Det är tråkigt för alla, sade Brännström.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd kommer att fatta beslut om påföljd.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM