Sirius fortsätter glöda: "Ett ödmjukt lag"

SPORT

Fotboll. 90 sekunder kvar av tilläggstiden. Då satte Philip Haglund pannan till och nickade upp Sirius på femteplats i tabellen.

– Nu är det på riktigt, nu har det gått så långt av säsongen att ingen kan blunda för att vi har gjort det bra. Vi har visat att vi är ett allsvenskt lag. Sirius i Uppsala - vi glöder här uppe, säger 30-åringen efter 2-1-segern mot Halmstad.

Det var annars Halmstad som inledde bäst med ett stadigt grepp om första halvlek och 1-0 av Fredrik Olsson i 26:e minuten.

Men nästjumbons självförtroende är skakigt och när Sirius växlade upp efter pausvilan föll gästernas spel ihop.

Fem minuter in i andra halvlek sprang sig Moses Ogbu helt fri och lättade elegant in 1-1. På tilläggstid kom nästa kalldusch för Halmstad då Philip Haglund frälste hemmapubliken på Studenternas IP i Uppsala.

Firade med "sälen"

– Man har gjort den där nicken så många gånger på träning så när chansen kommer på match så sker det automatiskt. Ibland träffar man med ögat eller örat. Nu kändes det som en perfekt träff med pannan, säger Haglund som firade med en alpint inspirerad målgest:

– Jag körde en Anja Pärsson, sälen, he, he. Det var blött i gräset då fick man glida lite på magen!

TT: Moses Ogbu bjöd på en baklängesvolt efter sitt mål?

– Ja, men han har lite mer flexkropp än jag och är som en studsboll, jag slänger mig bara.

Att nykomlingen Sirius spelat till sig en femteplats efter tolv omgångar, två poäng bakom Östersund och AIK och en pinne före jagande Djurgården är anmärkningsvärt - inte minst då Uppsalalaget haft en skadesituation som hade kunnat knäcka vilket lag som helst:

– Ja herregud, vi har rullat runt på alla positioner, alla har varit överallt, säger Philip Haglund.

TT: Det säger en del om karaktären i laget?

– Absolut. Det här är ett ödmjukt lag. Vi kanske inte tjänar mest i allsvenskan och då är det inte så många stjärnor heller, då jobbar man för varandra.

Skadedrabbad

Philip Haglund själv har haft sin beskärda del av skador.

En korsbandsskada sedan tiden i IFK Göteborg följdes av en meniskskada och en fotoperation i Hammarby som följdes av en fotledsfraktur med en lös benbit vid vristen i vintras och därmed ännu mer rehab fram till säsongsstarten.

Siriusmittfältaren kan numera allt om operationer och smärtstillande.

Och med så mycket rehab har längtan efter stunder som den på söndagen hjälpt segerhjälten att hålla modet uppe.

– Ibland ligger man på kvällarna och tänker på de här stunderna, på att man får göra de här målen och det betyder jättemycket. När man får gå ut på mattan och spela bara och att dessutom få fira med publiken - i slutet av matchen till och med - är grymt. Jag är så glad att jag får vara i den här klubben.

TT