Thiem slog ut Djokovic - ställs mot Nadal

SPORT

Tennis. Regerande mästaren Novak Djokovic är utslagen ur Franska mästerskapen i tennis. Serben föll i kvartsfinalen mot österrikaren Dominic Thiem i tre raka set.

– Inget gick min väg, sade Djokovic efteråt.

Theim möter Rafael Nadal i sin semi. I den andra ställs världsettan Andy Murray mot Stan Wawrinka.

Kvartsfinalförlusten är det tidigaste uttåget i Paris, för Djokovic, på sju år. I fjol vann världstvåan grand slam-turneringen för första gången, men i år tog det slut i kvartsfinal.

Dominic Thiems segersiffror skrevs till 7-6, (7-5), 6-3, 6-0.

– Han förtjänade att vinna, han var utan tvekan den bättre spelaren i dag. Han gjorde det svårt för mig, sade Novak Djokovic efter förlusten.

Största segern

För Dominic Thiem var det karriärens första seger mot Djokovic.

– Det här är stort för mig. Jag hade 0-5 i matcher mot honom. Att vinna mot honom för första gången i en kvartsfinal i en grand slam-turnering ... det är en dröm, sade Dominic Thiem.

I semifinalen på fredag får österrikaren ta sig an en annan gigant på det franska gruset: Rafael Nadal.

Nadal fick en oväntat lätt väg till semifinal. Spanjoren, som jagar sin tionde titel i turneringen, ledde kvartsfinalen mot Pablo Carreño Busta med 6-2, 2-0, när landsmannen tvingades ge upp på grund av en magskada. Då hade de bara spelat i drygt 50 minuter.

Äldste på 32 år

När Stan Wawrinka var två och en halv månad 1985 tog sig den blivande 33-åringen Jimmy Connors till semifinal på gruset i Paris. När schweizaren på onsdagen slog ut kroaten Marin Cilic med 6-3, 6-3, 6-1 blev han som 32-åring den äldste semifinalisten sedan Connors.

Wawrinka vann Franska mästerskapen 2015 och det är tredje året i rad som han nått minst semifinal.

– Jag spelade bra, väldigt stadigt och tog till vara på mina chanser, sade Wawrinka efter åttonde raka segern mot kroaten.

I semifinalen får han möta skotten Andy Murray, som slog ut Wawrinka i semin förra året. Murray tappade första set mot japanen Kei Nishikori men vann det andra. Det tredje var jämnt och gick till tiebreak där Murray vann alla sju bollarna. I det fjärde var skotten fortsatt överlägsen och tog hem matchen med 2-6, 6-1, 7-6, 6-1.

TT-Reuters-AFP