Carlén nöjd trots förlusten

SPORT

Fotboll. En neslig boll fick hon släppa förbi sig. Men Hilda Carlén är ändå nöjd efter USA-matchen och vikariatet för Hedvig Lindahl.

– Min utveckling går uppåt hela tiden tycker jag, säger Piteåmålvakten.

Det fanns inte mycket att göra åt Rose Lavelles amerikanska segermål. Anfallet gick blixtsnabbt, rakt igenom det svenska försvaret och avslutet var säkert och välplacerat.

Men det var ändå en målvaktsinsats med mersmak för Hilda Carlén, ersättare för lillfingerskadade Hedvig Lindahl.

– Jag vet inte om man kan vara nöjd vid en förlust, men jag tycker att jag själv genomför matchen på ett bra sätt, säger Carlén.

– Och vi genomför matchen på ett bra sätt, lite tråkigt att vi förlorar när vi gör en så pass bra insats.

"I bakvattnet"

Carlén hyllades också av Pia Sundhage efter matchen.

– Jag har haft Hope Solo som världens bästa och kanske är det Hedvig Lindahl nu, säger Sundhage.

– Men de spelarna behöver stöd av andra- och tredjemålvakten. Jag är glad att Hilda får chansen mot ett världsmotstånd som USA och hon gör det bra. Hon har legat precis i bakvattnet hela tiden och tagit fantastiska steg.

Hilda Carlén, sedan 2014 i Piteå, har fått mycket beröm för sitt spel i damallsvenskan de senaste åren. Hon belönades också med en VM-plats bakom Hedvig Lindahl 2015 och en OS-plats bakom Lindahl när Sverige tog silver i Rio de Janeiro i fjol.

Nerver på bänken

Allt talar för att det blir en plats i EM-truppen också. Bakom Hedvig Lindahl.

– Jag vet ju läget och har varit i den situationen innan, i Malmö till exempel. Men jag kan inte gå till en träning utan att ge allt och när jag sitter på bänken försöker jag göra dem på planen så bra som möjligt, säger Carlén.

– Nu kanske har sett mitt engagemang på bänken, jag kan inte hålla nerverna i styr riktigt där.

TT: Är det lättare med nerverna på planen?

– Absolut, det är mycket lättare, då tänker man inte så mycket. Att sitta på bänken är ett nervspel utan dess like skulle jag säga.

TT