Sundhage vill bara se friska spelare i EM

SPORT

Fotboll. Flera svenska spelare dras med små skavanker - vilket i värsta fall kan kosta dem en plats i truppen till fotbolls-EM.

– Någonting vi lärde oss 2015 är att vi inte orkar med spelare som är halvskadade, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Det handlar inte om några större skador på någon spelare. Värst är läget för Elin Rubensson, som missade matchen mot USA (0-1) på grund av en lättare bristning i låret.

Mittfältaren kan också tvingas stå över nästa landskamp, mot Skottland i Växjö på tisdag, som är den sista innan EM-truppen ska tas ut.

– Det är lite si och så. Hon är kvar, så får vi se vad hon kan och inte kan göra mot Skottland. Det får vi vänta och se, om hon är 100 procent, säger Sundhage.

Även förstamålvakten Hedvig Lindahl fick se USA-matchen från sidan på grund av ett skadat finger, men är på bättringsvägen och kan eventuellt spela mot Skottland.

Caroline Seger tvingades tidigt i den första halvleken mot USA att lämna planen med magsmärtor. Efter ett par minuters behandling vid sidlinjen kunde hon dock komma tillbaka in i spel igen.

– Det är diafragman. Det kommer ibland och då gör det ont. Men det är inte någon fara, jag vet ju vad jag ska göra, säger Seger.

Nilla Fischer klev av i den 75:e minuten med en liten känning i ett ben. Men det ska enligt Pia Sundhage bara vara en försiktighetsåtgärd och hon räknar med att mittbacken är med mot Skottland.

– När man har chans att ta lite hänsyn till saker och ting får man använda det medicinska teamet till att få dem pigga och glada, säger Sundhage.

EM-truppen presenteras den 20 juni.

TT