"Glädjen var helt otrolig"

SPORT

Fotboll. Lagets prestation hyllas av många.

Men det som spelarna och ledarna allra helst vill prata om är Ola Toivonens avgörande mål.

– Glädjen därefter var helt otrolig, säger lagkaptenen Andreas Granqvist efter 2-1 mot Frankrike.

VM-kvalmötet på Friends arena fick ett makalöst slut. Under tilläggstiden hamnade Hugo Lloris rensning framför Ola Toivonen. Anfallaren drog till från långt håll och fick sedan se - tillsammans med 48 783 åskådare, medspelare och ledare - bollen sväva mot ett öppet mål.

Målet gav Sverige en 2-1-seger, och en topplats i VM-kvalgruppen.

Efteråt är det just det där målet som alla vill prata om.

"Helt otroligt"

– Jag visste att han var otroligt trött och det var rätt långt avstånd, så jag var inte ens säker på att han skulle träffa målet. Men han gjorde det riktigt bra. Glädjen därefter var helt otrolig, säger Andreas Granqvist.

– Jag var precis i linje bakom honom. Först var jag orolig att "Seb" (Sebastian Larsson) sprang i onödan men den här gången gjorde han det riktigt bra. Att sedan se bollen segla in... Så snabbt som jag sprintade efteråt gjorde jag nog inte på hela matchen.

Jimmy Durmaz:

– Det sjuka är att jag sade till Roger (Jacobsson), vår materialare, att de (Frankrike) skulle göra världens misstag. 30 sekunder innan. Sedan jagade "Seb" och så gjorde han (Hugo Lloris) det där misstaget. Ola fick en fantastisk touch på bollen och så gick den in. Det var bara glädje.

"Overkligt slut"

Jakob Johansson:

– Det känns nästan som ett overkligt slut. Så som matchbilden såg ut hade vi nog varit nöjda med en pinne. Det var nästan surrealistiskt, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson:

– Jag är inte så gammal att jag kommer ihåg Hyland och när "pucken glider in i mål", men jag fick samma känsla. Bollen är länge i luften, men jag får känslan att bollen är i mål och jag jublar innan det är mål. Jag får den känslan direkt. Det är rätt spelare som får bollen, säger han.

– Det är en häftig upplevelse att vara med om. Det är flyt, det ska man ha respekt för men jag ber inte om ursäkt för det.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM