Malmö Games ställer in

SPORT

Friidrott. Det blir ingen friidrottsgala på Malmö stadion den 18 augusti. Arrangörerna ställer in Malmö Games, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi hade ett styrelsemöte i stiftelsen och alla var överens, det är ett för stort ekonomiskt risktagande, säger Bengt Bendéus, ordförande i den stiftelse som arrangerat de senaste galorna, till tidningen.

Enligt Bendéus har det knappt sålts några biljetter och förhoppningar om stora sponsorkontrakt har grusats. Inte heller planerna på en lågbudgetvariant kommer att bli av.

– Det är bara att konstatera att omvärlden förändras, den ser inte ut som när vi gjorde de stora galorna tidigare. Företagen jobbar inte på samma sätt. Intresset finns inte, säger Bengt Bendéus.

Troligen blir det nu inga fler stora friidrottsgalor i Malmö.

– Just nu känns det som om det inte blir något nytt försök. Men vem vet.

Under våren hade både världsrekordhållaren på 400 meter, sydafrikanen Wayde van Niekerk, och trefaldiga guldmedaljören från Rio, sprintern Elaine Thompson, tackat ja till att delta på Malmö Games i sommar.

Även tidigare försök att arrangera Malmö Games på Malmö stadion har ställts in de senaste fyra åren. Däremot arrangerades en inomhusgala 2015.

TT