Infantino: VM i Qatar inte hotat

SPORT

Fotboll. Fifas ordförande Gianni Infantino tror inte att den diplomatiska krisen i Mellanöstern hotar Qatar som värdnation för fotbolls-VM 2022.

– Nej. Jag är inte den som ska spekulera och jag kommer inte att göra det nu heller, säger han i en intervju som publicerats i de schweiziska tidningarna Le Matin Dimanche och SonntagsZeitung.

Qatar har anklagats för att stödja terrorism och grannländerna Egypten, Saudiarabien, Förenade arabemiraten och Bahrain har valt att bryta sina diplomatiska förbindelser med landet.

Men Infantino tror att den diplomatiska situationen har återgått till det normala vid tiden för VM. Han säger också att Fifa håller kontakten med myndigheterna i Qatar och att man följer utvecklingen.

– Den viktigaste rollen för Fifa, som jag förstår det, är att hantera fotboll och inte blanda oss i geopolitik. Vi står absolut inför en diplomatisk kris, men å andra sidan är jag trygg i att regionen kommer att återgå till det normala. VM är 2022. Om fem år, säger han och tillägger:

– Så klart, om fotboll kan bidra på något sätt till en förbättring, så kommer jag inte tveka om att erbjuda min hjälp.

TT-Reuters