Armenteros: "En stor chans för mig"

SPORT

Fotboll. Samuel Armenteros är Sveriges tredje målfarligaste spelare den gångna säsongen.

Mot Norge kan 27-åringen få göra efterlängtad landslagsdebut.

– Det ska bli jättekul att få visa upp sig och jag hoppas att jag får spela några minuter.

Förutom Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg är Samuel Armenteros Sveriges farligaste målskytt i europeisk klubblagsfotboll. När Berg beviljades semester efter skalpen mot Frankrike ringde Janne Andersson upp Armenteros som stått på standby.

– Jag var uppe på Grännaberget faktiskt och tog en runda med morsan och kollade på getter med sonen när Janne ringde. Man hörde en hel del getter i bakgrunden men jag tror inte Janne hörde, skämtar han.

Armenteros anlände med tåget i Stockholm på eftermiddagen och hann bara äta lunch innan första träningen på Friends Arena.

– Jag ska prata med Janne i kväll och han ska förklara hur vi spelar och visa videomaterial, säkert snacka lite om motståndarna också.

"Fysiskt stark och målfarlig"

Två dagar efter VM-kvalmatchen på Friends är intresset bland medierna störst kring spelaren som, visserligen gjort U-landskamper, men aldrig en A-landskamp.

– Jag har varit utomlands i tio år och för svensk media är jag väl ganska ny. I Holland ser man mig varje helg, säger Armenteros, som flyttade till Heerenveen som ungdomsproffs vid 16 års ålder.

– Jag är en fysiskt stark forward i boxen och målfarlig.

TT: Det är i boxen du håller dig?

– Den här säsongen har jag fokuserat på att hålla mig i boxen. Jag har varit en väldigt bra allround forward och tekniskt duktig, behärskad med bollen och håller i den väldigt bra så att lagkamraterna kan flytta upp i plan.

21 mål för Heracles

Att hålla sig i boxen har gett resultat. Armenteros har öst in 21 mål för Heracles den gångna säsongen och hoppas öka på målskörden innan semestern. Och chansen att få speltid ser bra ut. Förbundskapten har sagt att han, precis som i träningslandskampen mot Portugal, kommer att spela de som inte startade mot Frankrike.

– Jag har varit väldigt effektiv med mina skott och hoppas sätta dit en balja om jag får chansen. Jag är en vinnarskalle och har gjort det väldigt bra i år. Det är därför jag är inkallad.

TT: Känner du pressen att prestera nu när du väl får chansen?

– Press har jag lärt mig att hantera bra med åldern. När jag var yngre var det lättare att jag skakade till vid en chans och missade. Press ska finnas och det ska vara lite pirr i magen, annars är man en robot

FAKTA

Främsta svenska målskyttarna

Landslagsaktuella spelarnas mål under säsongen (ligamål inom parentes)

1) Marcus Berg 25 mål (24)

2) Samuel Armenteros 21 mål (19)

3) Christoffer Nyman 11 mål (11)

4) John Guidetti 9 mål (4)

5) Ola Toivonen 7 mål (7)

6) Isaac Kiese Thelin 7 mål (3)

TT

ARTIKELN HANDLAR OM