Ericson har en plan mot favoriten England

TT-SPORT

Fotboll. Håkan Ericson ser England som "skyhög" favorit.

Men han vet även vad Sverige ska göra för att skrälla i EM-premiären.

– Vi har några idéer hur vi ska spela, säger förbundskaptenen.

England har in i det sista försökt att hemlighålla hur de ska ta sig an fredagskvällens möte med Sverige. Ett av knepen var att mörka genrepet mot Island, en match som inte filmades och spelades utan publik.

Men för Håkan Ericson, Sveriges förbundskapten, har det inte spelat någon större roll.

Han tror sig ändå veta hur England kommer att spela.

– Vi har sett så många av deras kvalmatcher. De har haft några olika startspelare men sättet som de spelar, defensivt och offensivt, har varit väldigt likt, säger han.

– Det känns som att vi har information om deras spelare och hur deras lag vill attackera och försvara. Det ska inte vara något problem.

Även om Ericson inte vill avslöja hur Sveriges ska spela i premiären i Kielce, så är han säker på att det finns sätt att skaka om motståndaren som han ser som "skyhög favorit".

Vägen fram till den rätta taktiken beskriver han som ett pussel, där några av bitarna har varit väntad matchbild, träningar och spelarnas egenskaper.

– Det är många pusselbitar som läggs på plats. Vi har en kontinuerlig dialog där vi hela tiden vrider och vänder på det beroende på hur det ser ut, säger Ericson.

– Jag tycker att de är skyhöga favoriter, med tanke på var deras spelare spelar och hur mycket de tjänar. Men vi ska fajtas om det. Vi har slagit ut stora länder förut.

Kielce, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM