Blomstedt vill bjuda släkten på bra lopp

SPORT

STCC. Stockholmaren och STCC-föraren Fredrik Blomstedt ser fram emot att göra debut på "hemmabanan" Solvalla på lördag.

– Det ska bli kul att få köra inför släkt och vänner och det blir bra race, Solvalla kommer att bjuda på tajta lopp med en del bildörrsgnugg, säger han.

På lördag är det andra hästkrafter som tar över på Solvalla, som har förvandlats till racingbana för en dag. Kuskarna har bytts ut mot förare, hästarna mot bilar.

En av förarna som ser särskilt mycket fram emot att få rulla in på Solvalla, där STCC gör ett kort gästspel för sjätte året, är Fredrik Blomstedt.

Trångt

Den 26-årige stockholmaren inledde racingkarriären i Asien redan som 16-åring och har sedan dess även hunnit med en hel del tävlande i Europa, företrädesvis i England.

– Att få köra på hemmaplan innebär ju helt andra möjligheter för släkt och vänner att komma och titta. Jag tror att Solvalla kan passa mig rätt bra. Det blir trångt, men det är jag van vid från min tid i England.

Blomstedt tror att det kommer att handla om vem som klarar att köra genom kurvorna utan att tappa all fart. Han hoppas kunna hitta de spår som passar hans VW Golf bäst under de två träningstimmar som föregår kval och tävling.

Uppskattar laget

I de sex heat som körts under de två föregående tävlingarna på Knutstorp och i Alastaro i Finland har Blomstedt samlat ihop två andraplatser och en tredjeplacering. I sammandraget är han fyra, nio poäng bakom stallkamraten och trean Johan Kristoffersson. Upp till ledande Fredrik Ekblom, även hans stallkompis, skiljer 42 poäng.

– Topp fem, där ska jag vara. Och kan jag slåss om en plats bland de tre bästa är det bra. För mig är det ju kul att ha två så duktiga förare i samma team, jag kan lära mig mycket av dem.

FAKTA

Ställningen i årets STCC

Lördagens tävling på Solvalla är den tredje i årets STCC-serie, som den trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom leder före Robert Dahgren.

Ställningen efter två deltävlingar:

1) Fredrik Ekblom, 111 poäng

2) Robert Dahlgren, 106

3) Johan Kristoffersson, 78

4) Fredrik Blomstedt, 69

5) Daniel Haglöf, 56

Efter Solvalla återstår fyra tävlingar: Falkenberg 9/7, Gelleråsen 13/8, Anderstorp 3/9, Mantorp 16/9.

TT