Svag start av svenskarna i US Open

SPORT

Golf. De svenska spelarna gjorde en halvdan första runda i golftävlingen US Open. Henrik Stenson blandade briljans med bogeys.

Leder tävlingen efter den första dagen gör amerikanen Rickie Fowler.

David Lingmerth och Alex Norén gick runt på 73 slag, ett över par, och ligger därmed i mitten av resultatlistan. Daniel Chopra behövde 77 slag.

Henrik Stenson stod för rundans mest spektakulära slag, på elfte hålet slog han ett inspel på 139 meter rakt ner i hålet. Den eaglen innebar dock kortvarig glädjen för världssexan som slutade på 74 slag efter bland annat fem bogeys och en dubbelbogey.

Ledaren Rickie Fowler är rankad nia i världen, men väntar fortfarande på karriärens första seger i en major.

Efter att ha stupat på mållinjen flera gånger är det här kanske veckan då det äntligen händer för den 28-årige amerikanen. Första rundan var i alla fall av högsta klass när Fowler gick runt på 65 slag, efter att inte ha gjort en enda bogey på svårspelade Erin Hills i Wisconsin. Sju under par är dessutom en tangering av den bästa öppningsrundan någonsin i US Open.

– Det var coolt, men det här var bara den första rundan. Jag blir hellre ihågkommen för någonting jag gör på söndag, sade amerikanen.

Strax bakom Fowler i resultatlistan ligger engelsmannen Paul Casey och amerikanen Xander Schauffele, som båda gick rundan på 66 slag.

TT