Nordea Masters flyttar till Hills

SPORT

Fotboll. Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Hills-banan strax söder om Göteborg från och med nästa år.

"Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna", säger Claes Nilsson, turneringsdirektör för Nordea Masters, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen även gör en tidsflytt och kommer att spelas 16-19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet.

Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.

I år vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.

FAKTA

Banorna i Nordea Masters

Nästa år är det första gången som Hills, i Mölndal en dryg mil söder om Göteborg, står värd för Nordea Masters. Senast tävlingen arrangerades i Göteborgsområdet var 1996, då Forsgårdens GK stod som värd. Banorna som har arrangerat tävlingen sedan dess:

Barsebäck (8 gånger), Bro Hof (5 gånger), Kungsängen (4 gånger), Arlandastad (2 gånger), PGA National (2 gånger).

TT