Världsettan lårskadad inför Wimbledon

TT-SPORT

Tennis. Med två veckor till Wimbledon dras världsettan Angelique Kerber med skadeproblem.

Den 29-åriga tyskan har lämnat återbud till Birminghams WTA-turnering.

– Jag vill verkligen vara redo inför Wimbledon, säger tennisstjärnan.

I fjol vann Angelique Kerber två av fyra grand slam-turneringar, Australian Open och US Open, och passerade Serena Williams, USA, som damernas världsetta i september.

Sedan dess har Kerber inte vunnit en enda tävling.

Ut direkt i Franska

Förstaplatsen på världsrankningen har länge varit hotad. I Franska mästerskapen, som avslutades förra helgen, slogs Kerber ut redan i den första omgången mot ryskan Jekaterina Makarova (2-6, 2-6). Under grusturneringen i Paris hade Simona Halep, Rumänien, och Karolina Pliskova, Tjeckien, båda chansen att passera Kerber som världsetta. Men misslyckades då Jelena Ostapenko, Lettland, skrällartat tog hem årets andra grand slam-turnering.

– Jag ser verkligen fram emot att spela matcher igen. Men i många matcher vet du inte hur din kropp kommer att reagera, säger Angelique Kerber.

"Kan aldrig vara säker"

Om drygt två veckor inleds den anrika Wimbledon-turneringen på gräset i London. Fjolårsfinalisten Kerbers plan har varit att förbereda sig - och jaga sin första titel sedan US Open förra året - i WTA-turneringarna i Birmingham och Eastbourne. Men sedan Franska mästerskapen har hon haft problem men en skada i baksida lår.

– Sedan jag började träna igen efter Paris så har jag känt av det under några dagar. Först var det bra, men sedan har jag fått lite bakslag. Du kan aldrig vara säker, säger Kerber.

På söndagen tvingade hon dra sig ur nästa veckas grästurnering i Birmingham.

– Jag är fortfarande hoppfull om att spela i Eastbourne, jag vill verkligen vara redo Wimbledon. Det här är en viktig tid för mig.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM