Tvåan Bengtsson bröt med fotstukningar

SPORT

Friidrott. Hon stukade båda fötterna och tvingades bryta.

Men Angelica Bengtsson gav allt annat än ett stukat intryck efter Diamond League-galan i Stockholm.

– Det kändes riktigt bra att komma tvåa i det här motståndet, säger hon.

Det gick upp och ner för Angelica Bengtsson i stavhoppstävlingen på Stockholms stadion. Först hade hon problem och tog sig över 4,40 i sista försöket, bara för att senare ta sig över 4,65. Sedan tog allt slut i det första försöket på nya svenska rekordhöjden 4,75.

– Jag satte fötterna på ribban och stukade båda två. Högern har jag har haft problem med förut och den svullnar upp väldigt lätt, säger Bengtsson som direkt togs om hand av det medicinska teamet.

Särskilt orolig var inte småländskan, även om det inte lär bli någon start i nästa helgs lag-EM i Vasa.

– Det är inte första gången det händer och jag vet att det kommer gå över, säger hon efter att haltat uppför trapporna till intervjuzonen.

– Med den här tävlingen i bagaget kan jag nästan lika gärna strunta i att tävla fram till VM. Om jag hade fått fortsätta på 4,75 hade det inte varit omöjligt att ta det, det kändes riktigt bra och dessutom att komma tvåa i det här motståndet.

Schweiziskan Nicole Büchler vann på samma höjd som Bengtsson, men med färre rivningar. Startfältets andra svenska, Michaela Meijer, stannade på 4,40 och blev sexa.

TT