Stjärnans känslosamma brev efter EM-petningen

TT-SPORT

Fotboll. En av Spaniens största landslagsstjärnor, Verónica Boquete, petades till sommarens EM.

Nu berättar 30-åringen om sina känslor i ett brev på sitt Twitter-konto.

"Det gör ännu ondare när man inte får någon förklaring", skriver hon.

"Det här är ett brev som jag aldrig skulle ha velat skriva, men som jag vet är oundvikligt och nödvändigt. Jag är inte för provocerande uttalanden, men inte heller för feltolkningar, och därför tror jag att det här är det bästa sättet att uttrycka vad jag känner", börjar hon sitt brev.

Hon tackar därefter för allt stöd hon har fått innan hon fortsätter:

"Att missa ett EM gör ont, och om man inte får något skäl eller någon förklaring av något slag gör det ännu ondare. Men jag ska ta det med samma ödmjukhet som jag gjorde första gången jag blev uttagen för 14 år sedan. Under den här långa tiden har jag burit och försvarat min landslagströja med stolthet. Det har varit en tid när jag har levt genom och för min sport: för att få den att ta plats, att växa och att bli respekterad så som den förtjänar att bli. Självklart hade jag önskat ett annat slut, men jag har lärt mig att det finns saker som vi inte kan styra över."

Ledde upprop mot spelföretag

Förbundskaptenen Jorge Vilda var kortfattad angående stjärnan när han presenterade sin trupp.

– "Vero" är inte här, precis som många andra. Med tanke på nivån som de andra 23 har presterat tyckte vi att det här var den bästa truppen till detta EM, sade han enligt den spanska tidningen AS.

Boquete, som spelade i Tyresö mellan 2012 och 2014, har länge varit en förgrundsfigur för spansk damfotboll, och även för damfotboll i stort. För ett par år sedan skrev hon ett upprop mot EA Sports, företaget som ligger bakom de mest kända fotbollstv-spelen men aldrig hade haft med kvinnor. Uppropet ledde till slut till att det släpptes ett spel med damlag.

"När det gäller det som handlar om mig själv är jag väldigt lugn. Min insats och mitt engagemang har varit och förblir absolut och helhjärtat och jag hoppas att det också synts för den stora majoriteten av idrottare, fotbollsspelare, journalister och fans", skriver hon.

"Hjärtat kommer att vara där"

30-åringen stod för åtta mål på fem matcher i EM-kvalet och var Spaniens främsta målskytt. Numera spelar hon i Paris Saint-Germain där hon gjorde tolv mål på 33 matcher den senaste säsongen.

"Ovanpå allt det här vill jag önska all lycka och framgång till mina landslagskamrater. Jag kan inte vara med dem i Nederländerna, men mitt hjärta kommer att vara där."

TT

ARTIKELN HANDLAR OM