Larsson: Inte bästa känslan i världen

TT-SPORT

Fotboll. Jordan Larsson vittnade i rättegången mot planstormarna på Olympia i Helsingborg.

– Det kommer flera stycken emot mig, det är klart att det inte är den bästa känslan i världen, säger fotbollsspelaren.

Dom meddelas 5 juli.

Tolv fotbollssupportrar står åtalade för händelserna på Olympia i höstas, efter den allsvenska kvalmatchen mot Halmstad, då de stormade planen och slet matchtröjan av den dåvarande Helsingborgsspelaren Jordan Larsson.

Påverkades lite

I förhöret med Larsson säger han att han brukar tacka supportrarna efter matchen och att flera personer gick emot honom.

– Någon sa "ta av honom tröjan". Sen började de dra i tröjan och jag hjälpte också till. Det kändes som att det var lika bra att ge dem den, säger Larsson enligt flera medier.

– Sen kommer det ner ordningsvakter, så de började backa. Sen var det slut med det.

Larsson säger att attacken "påverkade honom, men inte i någon större grad" och att han främst var upprörd över att Helsingborg åkte ur allsvenskan.

Misshandelsåtal

Åtalspunkterna mot de tolv männen är bland annat brott mot ordningslagen för dem som sprungit in på planen och tänt bengaler. Två personer åtalas också för försök till misshandel mot både en kvinnlig publikvärd och mot Jordan Larsson. En stol kastades mot Larsson och ett reklamstöd i metall mot publikvärden.

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter för den 18-åring som enligt åtalet ska ha kastat stolen och dessutom bränt bengaler. För den 31-åring som står åtalad för att ha kastat metallstödet yrkar åklagaren på i första hand en månads fängelse, alternativt villkorlig dom och samhällstjänst, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Tingsrätten meddelar sin dom onsdagen den 5 juli.

Inledningsvis hade polisen 24 misstänkta men tolv har erkänt och betalat böter.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM