Sánchez historisk i oavgjord match

SPORT

Fotboll. Det blev 1-1 i båda matcherna i grupp B i för-VM på torsdagen. Gladast av alla var nog Alexis Sánchez som blev Chiles meste målskytt genom tiderna.

Poänglösa Kamerun och Australien behövde båda en seger när lagen möttes i för-VM i Ryssland. Men matchen i St Petersburg slutade 1-1 och nu får båda lagen svårt att ta sig vidare ifrån grupp B.

I första halvleks sista spark satte André Franck Zambo Anguissa 1-0 till de afrikanska mästarna. Men på en straff i 60:e minuten kvitterade Mark Milligan för de asiatiska mästarna och båda lagen står nu på en poäng efter två matcher.

Historisk

Mötet Tyskland-Chile slutade också 1-1. Alexis Sánchez sköt 1-0 för Chile redan efter sex minuter. Det var hans 38:e landslagsmål och han är därmed den som gjort flest mål genom tiderna för de sydamerikanska mästarna. Marcelo Salas gjorde 37.

Strax före paus kvitterade Lars Stindl för världsmästarna.

Både Tyskland och Chile har fyra poäng och det innebär att alla fyra lagen fortfarande har chansen att gå vidare till kvartsfinal. Men Kamerun och Australien måste vinna sina matcher och med rätt antal mål.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM