Sundsvall lägger ned A-laget

TT-SPORT

Ishockey. Sundsvall har beslutat att lägga ned herrlaget och dra sig ur division 1.

– Nu måste vi rikta allt fokus på att se över ekonomin, så vi drar oss ur division I det här året, säger klubbchefen Stefan Lindqvist till Sundsvalls Tidning.

Beskedet kommer bara en månad efter att man la ner damlaget som spelade i SDHL.

Sundvall har spelat 15 säsonger i hockeyallsvenskan men spelade i Allettan Norra senaste säsongen där man blev trea. Det trots att ekonomin inte varit bra.

– Under ett par års tid har vi dragits med dålig ekonomi. Sedan har vi vidtagit åtgärder på vägen. Under våren sa vi upp tre anställda och drog oss ur högsta serien för damerna. Vi gjorde också en rejäl sänkning för herrarnas A-lag inför sommaren, säger Stefan Lindqvist.

Går inte

Men efter samtal med Skatteverket och Svenska ishockeyförbundets licensnämnd har man förstått att det ändå inte går att köra på med herrlaget.

– Det kommer ställas oerhörda krav på föreningen kommande år för att säkerställa ekonomin. Vi har ett ansvar till fordringsägare, ungdomar, juniorer och allt vad det innebär. Nu måste vi rikta allt fokus på att se över ekonomin, så vi drar oss ur division I det här året, säger Lindqvist till Sundsvalls Tidning.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM