Johaug-dom drar ut på tiden

SPORT

Skidor. Therese Johaug får vänta minst fyra veckor till på sin dom från Idrottens skiljedomstol, Cas.

Det bekräftar skidstjärnans manager Jørn Ernst för NTB.

– Vi fick ett samtal som sade att det inte kommer ett beslut förrän efter sommaren. Det kommer inte komma något på minst fyra veckor. Vi fick ingen exakt tidpunkt, men det blir alltså inte i juli, säger Ernst.

– Vi hade hoppats att få domen så snart som möjligt, men vi får förhålla oss till dem och respektera den tid de behöver. Det är inget problem.

På torsdag den här veckan är det fyra veckor sedan som Johaug förhördes av Cas efter att det internationella skidförbundet Fis överklagat hennes tidigare straff på 13 månaders avstängning.

– Först och främst är jag glad för att jag är klar med det här. Det var tufft att ta allt en gång till men samtidigt blev det en fin upplevelse. Det var en bra atmosfär. Nu kan jag se framåt och fokusera på idrotten, sade Johaug efter förhöret.

Therese Johaug åkte fast för dopning i september i fjol efter att ha använt en salva för sönderbrända läppar som innehöll den anabola steroiden clostebol och stängdes av i 13 månader av Norges idrottsförbund. Om Cas skärper straffet riskerar hon att missa OS nästa år.

TT-NTB

ARTIKELN HANDLAR OM